Wie het laarsje past… Kandidates gezocht voor verkiezing Schoonste Boerin van Vlaanderen

Vanaf november zouden we graag weer tien verse schone boerinnen op de wereld loslaten. Meld je daarom nu aan als kandidate voor de verkiezing van Schoonste Boerin van Vlaanderen 2017-2018. Naast de eer en het prestigieuze lint, kan de winnares rekenen op een mooi prijzenpakket.
 
Zaterdag 17 januari 2015 verkoos Vlaanderen voor de zesde keer de schoonste onder de boerinnen. Na een spectaculaire slotshow mocht melkveehoudster Karen Verplancke de titel in ontvangst nemen. Nu is de tijd bijna rijp om de scepter door te geven. De nieuwe winnares zal gedurende twee jaar de ambassadrice zijn van de Vlaamse land- en tuinbouwsector.
 
Over de verkiezing
Organisator Field Communication bedacht in 2002 dit initiatief om het clichébeeld van de hedendaagse boerin uit de wereld te helpen. Boerinnen zijn immers moderne, ondernemende vrouwen. En hun rol binnen het bedrijf mag niet worden onderschat.
 
Gelukkig is het beeld van de klompendragende boerin die over het erf marcheert al wat bijgeschaafd. Maar de boerenstiel blijft voor de meeste niet-landbouwers toch een ver-van-mijn-bedshow. En onbekend is onbemind. Daarom zoeken we via deze verkiezing een moderne boerin als spreekbuis om de boerenstiel te promoten.
Daarbij willen we ook de diversiteit in het Vlaamse landbouwlandschap in de kijker zetten want, dé landbouw, dé boerin bestaat niet. Dat blijkt alleen al uit de uiteenlopende profielen van de vorige zes winnaressen.
 
De Schoonste Boerin van Vlaanderen is geen klassieke missverkiezing. Hier draait het rond pure schoonheid. Spontaniteit, doortastendheid, mondigheid en een klare kijk op de land- en tuinbouwsector hebben, zijn de criteria die een rol spelen.
 
Kandidates
Elke boerin of boerendochter kan zich kandidaat stellen. Ook tuiniersters en tuindersdochters zijn meer dan welkom. De voorwaarde is dat je voltijds of deeltijds actief bent op een bedrijf.
We hanteren een minimumleeftijd van 18 jaar. Een bovengrens laten we bewust achterwege.
 
Het belangrijkste is dat de deelname voor alle kandidaten een aangename ervaring wordt. Laat je dus zeker niet afschrikken. Alle ex-finalisten zijn het over één ding eens: ze zouden het iedereen aanraden.
 
Elke Huysman, eerste ereboerin 2015-2016: “De verkiezing heeft mij zoveel nieuwe kansen geboden. Ik haalde een maximale verrijking voor mezelf en mijn bedrijf uit deze toffe ervaring.”
 
Cindy Declercq, Schoonste Boerin 2011-2012: “Ik draaide voltijds mee op het bedrijf, maar het was vooral mijn man die op de voorgrond trad. Dankzij de verkiezing stond ik plots in de belangstelling. Aanvankelijk was dat even wennen, maar het gaf me een fantastisch gevoel. Ik vond mezelf en mijn kwaliteiten echt terug in deze uitdaging. De vrouw achter de boerin werd weer zichtbaar.”
 
Neem deel
Is deze verkiezing jou op het lijf geschreven? Stuur dan een recente foto, jouw motivatie voor deelname, wat info over je job en je contactgegevens naar Field Communication, Schoonste Boerin van Vlaanderen, Sint-Pietersaalststraat 1, 9000 Gent.
 
Uiteraard kan dit ook via e-mail: nele.carlier@field.be.
 
Inschrijven kan tot en met vrijdag 30 september 2016. Nadien selecteert een vakkundige jury tien kandidaten.
 
Lancering
Midden oktober schieten we echt uit de startblokken. We stomen de tien ‘finale-boerinnen’ in stilte klaar voor hun Schoonste Boerinavontuur.
Half november stellen we de kandidates officieel voor aan de pers. In december en januari hebben we nog enkele stunts en proeven in petto.
 
De verkiezingsavond zelf vindt plaats op zaterdag 14 januari 2017 in Flanders Expo in het kader van Agriflanders, de grootste land- en tuinbouwbeurs van Vlaanderen.
 
 
Extra info
Bijkomende info rond deze verkiezing lees je op www.schoonsteboerin.be en op http://www.facebook.com/deschoonsteboerin of kan je vragen aan:
 
Sarah Dewitte – sarah.dewitte@field.be – 09 222 52 22 – 0499 10 29 47 
Nele Carlier – nele.carlier@field.be– 09 222 52 22 – 0472 83 37 98
 

Posted on oktober 5, 2016 | Permalink | Reacties (0)

Karen Verplancke is Schoonste Boerin 2015-2016

In een zinderend forum van Flanders Expo werd Karen Verplancke uit Beervelde op zaterdag 17 januari 2015 verkozen tot Schoonste Boerin van Vlaanderen 2015-2016.

Karen Verplancke wordt zo voor twee jaar de ambassadrice van de Vlaamse Land- en Tuinbouw.

Elke Huysman werd tweede Schoonste Boerin en Mieke Vander Schueren kaapte de prijs van derde Schoonste Boerin én die van de Publieksprijs weg.

DSC_5126

Posted on januari 18, 2015 | Permalink | Reacties (0)

Wie wint de publieksprijs?

Eén van de negen finalistes wordt uitgeroepen tot winnares van de publieksprijs. Dat is de prijs voor de kandidate die het meeste likes voor haar Facebookpagina weet te verzamelen.

Stemmen kan door de Facebookpagina's van de dames te liken.

 

Voor Cynthia Geenen:

https://www.facebook.com/cynthiaschoonsteboerin/

 

Voor Laurien Bogaert:

https://www.facebook.com/laurienschoonsteboerin/

 

Voor Evelyne Maes: 

https://www.facebook.com/evelyneschoonsteboerin/

 

Voor Mieke Verniest:

https://www.facebook.com/miekeschoonsteboerin/

 

Voor Stephanie Van Hove: 

https://www.facebook.com/stephanieschoonsteboerin/

 

Voor Ilse Rollez: 

https://www.facebook.com/ilseschoonsteboerin/

 

Voor Ann Dieleman

https://www.facebook.com/annschoonsteboerin/

 

Voor Emelie Laeremans 

https://www.facebook.com/emelieschoonsteboerin/

 

Voor Evi Van Camp

https://www.facebook.com/evischoonsteboerin/

 

Posted on december 14, 2014 | Permalink | Reacties (0)

Verkiezing Schoonste Boerin van Vlaanderen 2015-2016 op gang getrokken

 

Op maandag 9 december stelden we de 8 kandidates voor die meedingen naar de titel Schoonste Boerin van Vlaanderen 2015-2016.

Hier kan u kennis maken met onze acht straffe madammen.

Vanaf maandag 15 december kan u hier uw stem uitbrengen voor de publieksprijs. Dit is de prijs voor de boerin die het meeste likes achter haar naam krijgt.

De eigenlijke Schoonste Boerin 20145-2016 wordt op zaterdag 17 januari 2015 gekozen door een 10-koppige vakjury tijdens de verkiezingsshow op Agriflanders.

Wilt u de verkiezingsavond bijwonen en genieten van een uitgebreid diner en een unieke show? Dat kan. Mail naar info@field.be voor meer info. Let op: het aantal plaatsen is beperkt en de kandidates hebben voorrang op de reservaties.

 

Posted on december 13, 2014 | Permalink

Ellen Vaneynde spreekt alle toekomstige schone boerinnen toe. Inschrijven voor de editie 2015-2016 kan nog t.e.m. 31 oktober! Niet twijfelen, maar inschrijven voor deze onvergetelijke ervaring!

 

Posted on oktober 10, 2014 | Permalink | Reacties (0)

Wie zoekt, zal vinden…

Kandidates Schoonste Boerin

van Vlaanderen 2015-2016 gezocht.

  

Op 17 januari 2015 barst de strijd opnieuw los. Tien schone boerinnen dingen dan naar de felbegeerde titel tijdens de slotshow in Flanders Expo te Gent in het kader van Agriflanders.

De verkiezing is ondertussen aan haar zesde editie toe. Vlotheid, spontaniteit, présence, mondigheid en een klare kijk op de land- en tuinbouwsector hebben, zijn de criteria die een rol spelen in deze verkiezing. Bovendien leggen de boerinnen de dagen voordien ettelijke praktische proeven af, waaruit hun doorzettingsvermogen en gezond boerinnenverstand moet blijken.

De winnares zal gedurende twee jaar de rol van ambassadrice van de landbouwsector op zich nemen. Ellen Van Eynde, die haar taak afgelopen twee jaar met veel klasse en stijl vervulde, vertrouwt die avond haar lint toe aan één van de tien finalisten. De winnares mag na de verkiezing het imago van de land- en tuinbouwsector verder aanscherpen.

We roepen boerinnen die hun vrouwtje kunnen staan in deze mannenwereld op zich kandidaat te stellen voor de verkiezing van Schoonste Boerin van Vlaanderen 2015 - 2016. Naast de eer en het prestigieuze lint, kan de Schoonste Boerin ook rekenen op een mooi prijzenpakket.

Samenwerking met Trias

Dit jaar slaat de Schoonste Boerin verkiezing de handen in elkaar met Trias, de ontwikkelingsorganisatie van Boerenbond, Landelijke Gilden, KVLV en KLJ. Trias steunt twee miljoen ondernemende mensen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

Door de versterking van boeren- en ondernemersverenigingen krijgen de leden toegang tot professionele bedrijfsopleidingen, betaalbare microkredieten, rendabele afzetmarkten en een actieve belangenverdediging. Uniek is dat Trias de expertise en solidariteit van Vlaamse boeren en ondernemers integreert in zijn projecten voor het Zuiden.

Zowel voor ondernemende vrouwen uit ontwikkelingslanden als voor onze eigen boerinnen zou het een prachtervaring zijn mochten ze kennis kunnen maken met elkaars manier van werken, leven en ondernemen.

Kandidaturen

Elke boerin of boerendochter uit Vlaanderen kan zich kandidaat stellen. Ook tuiniersters en tuindersdochters zijn van harte welkom. Een minimumleeftijd van 18 jaar is wel vereist maar verder speelt leeftijd geen enkele rol. Nog een belangrijke voorwaarde is dat de kandidates echt actief zijn (voltijds of deeltijds) op hun bedrijf.

Geïnteresseerden sturen twee recente foto’s en een motivatiebrief voor hun deelname naar Field Communication, Schoonste Boerin van Vlaanderen 2015-2016, Sint-Annadreef 68B, 1020 Brussel.

Uiteraard kan dit ook via e-mail: info@field.be.

De kandidatuur bevat ook meer gedetailleerde informatie over het bedrijf waar ze werkzaam zijn en over de taken die ze daar vervullen.

Inschrijven kan tot en met 31 oktober 2014. Nadien selecteert een vakkundige jury tien kandidaten.

De verkiezingsavond zelf vindt plaats op zaterdag 17 januari 2015 in het forum van Flanders Expo ter gelegenheid van Agriflanders, de grootste land- en tuinbouwbeurs van Vlaanderen.

Field Communication

nele.carlier@field.be– 02 478 78 38 – 0472 833 798

sarah.dewitte@field.be – 02 478 78 38 – 0499 102 947 

Posted on juni 18, 2014 | Permalink | Reacties (0)

Ellen Vaneynde is Schoonste Boerin van Vlaanderen 2013-2014

DSC_1945
Deze avond vond voor een uitzinnig publiek de finale van de Schoonste Boerin 2013-2014 plaats in het forum van Flanders Expo, ter gelegenheid van AgriFlanders. Het publiek zag een wervelende show met afwisselend defilés, optredens en enkele vragenrondes. Een jury bestaande uit 9 personaliteiten uit de landbouwwereld beoordeelden de kandidates tijdens deze verkiezingsavond op kenmerken als spontaniteit, assertiviteit, gezond boerinnenverstand, uitstraling en mondigheid.

Vooraleer de jury de nieuwe Schoonste Boerin bekend maakte, werd de publieksprijs uitgereikt. Ruim 5000 mensen stemden de afgelopen maand op de kandidaat die zij het sympathiekst vonden. Het was Veerle Liesens uit Dilsen-Stokkem die de prijs in de wacht sleepte. Zij mag nog voor de zomer mee op reis naar Rhodos met bijbehorende fotoshoot.

Daarna begon het spannende aftellen naar de Schoonste Boerin zelf. Veerle Liesens mocht meteen opnieuw naar voren treden. Zij werd verkozen tot derde Schoonste Boerin van Vlaanderen, gevolgd door Lynn De Vloo op de tweede plaats.

Het is Ellen Vaneynde die zich sinds enkele uren de Schoonste Boerin van Vlaanderen 2013-2014 mag noemen. Zij krijgt van de invoerder COFABEL een John Deere tractor voor 1 jaar en een powertool van HITACHI. En dan is er natuurlijk nog die exotische reis met professionele photo-shoot voor de zomer samen met de tweede en derde Schoonste Boerin.

Het worden drukke dagen voor de winnende boerinnen!

Posted on januari 13, 2013 | Permalink | Reacties (0)

Vanavond, 12 januari, wordt de Schoonste Boerin verkozen

Na een zeer intensieve periode weten we vanavond rond 22 uur wie de kersverse Schoonste Boerin van Vlaanderen 2013-2014 is.

De voorbije dagen waren de dames actief met allerlei praktische proeven tijdens Agriflanders, dé landbouwbeurs van Vlaanderen. Hoe die verliepen, lees je hier: http://www.facebook.com/deschoonsteboerin

Vanavond om 20 uur start dan de finale verkiezingsavond in het forum van Flanders Expo te Gent. Daar zullen de dames in een wervelende show aan het Vlaamse publiek laten zien waarom zij de titel van Schoonste Boerin verdienen.

Helaas kan er maar eentje met de titel gaan lopen, want de 9 finalistes zijn stuk voor stuk waardige vertegenwoordigers van de moderne Vlaamse landbouw. De winnares zal hoe dan ook een uitmuntende ambassadrice zijn.
Het zal een 'madam' zijn die straalt, eentje die stevig met beide voeten op de grond (en soms ook in de grond) staat. Ze is een dame die weet wat er in de wereld te koop is. Ze is een hedendaagse vrouw die zich ook graag mooi maakt, die al eens een 'sortietje' durft te zetten buiten de tijd die ze doorbrengt op het bedrijf. Ze beschikt bovendien over stevige managementscapaciteiten die nodig zijn om haar bedrijf te runnen. Maar, dat maakt ze uniek, ze overstijgt ook het eigen bedrijf, want ze beschikt over een duidelijke visie over waar de Vlaamse landbouw vandaag voor staat.

Wij tellen alvast af naar de bekendmaking..

 

Posted on januari 12, 2013 | Permalink | Reacties (0)

Het is bijna zover...

Ook Ellen, Sanne, Marjolein en Veerle brachten hun mediastunt tot een goed eind. Al onze Schoonste Boerinnen sloten de Schoonste Stedentocht af met een stevige slotparty!

Ondertussen staan we op enkele dagen van de verkiezingsavond. De Schoonste Boerinnen van Vlaanderen zijn volop bezig met het treffen van de laatste voorbereidingen om er zaterdag een fantastische avond van te maken.

Vooraleer ze het beste van zichzelf geven tijdens de slotshow, staan er hen nog enkele leuke praktische proeven te wachten. Zak dus zeker af naar Agriflanders op donderdag of vrijdag, misschien zie jij de Schoonste Boerinnen wel aan het werk!

Vergeet ook niet te stemmen voor de publieksprijs. Wie weet win jij wel een weekje vakantie op Rhodos (half pension) in het Amathus Beach Hotel!

 

Posted on januari 7, 2013 | Permalink | Reacties (0)

De Schoonste Stedentocht

 

Schoonste Boerinnen doorkruisen Vlaanderen met tractor

JD

Nu de echte verkiezingsdag met rasse schreden dichterbij komt, zijn onze boerinnen volop bezig met campagne voeren. Dit doen ze in de vorm van een 9-stedentocht door Vlaanderen met een John Deere tractor. Elke boerin heeft de kans om zichzelf voor te stellen in haar dorp of gemeente. Ze startten in West-Vlaanderen  en eindigen  samen in de provincie Limburg. Naast het winnen van stemmen zetten de boerinnen hun schoonste inwoner(s) in de bloemetjes met enkele hapjes en drankjes van de eigen boerderij. 

West-Vlaanderen

Eierboerin Lynn uit Veurne toonde het publiek letterlijk waar alle producten vandaan komen. Iedereen kreeg een vol eierdoosje. Ze bracht ook een levensgrote kip mee die zorgde voor extra randanimatie. Voor Boerin Leen uit Oostkamp was dit het moment om enkele topics aan te halen die voor haar belangrijk waren. Zij verwende de mensen achter ’t Gezellletje, een organisatie voor kansarmen, met zelfgemaakte milkshakes.  Zij streeft naar ecologische landbouw die in harmonie is met de maatschappij.

Oost-Vlaanderen

Boerin Ria richtte zich voornamelijk tot de inwoners van Maldegem. Samen met de burgemeester informeerde zij haar dorpsgenoten over de landbouw in de buurt en verwende hen met broodjes met artisanale ham. Volgens Boerin Petra van Kaprijke is de verkiezing het ideale concept om eens te tonen welke topkwaliteit Vlaanderen te bieden heeft. Samen met Roger de Vlaeminck serveerde ze een gerecht met warme beenham en een ambachtelijke ijstaart als dessert.  Boerin Marinka van Olsene was dan weer blij dat ze dankzij de verkiezing de kans kreeg om de landbouw in Vlaanderen te promoten. Bovendien was het voor haar de uitgelezen kans om het Belgische witblauwe rundsvlees in de kijker te zetten. Iedereen die een Music for life badge droeg, kreeg van haar een lekker stukje vlees. 

Onze boerinnen streven er vooral naar om de landbouw op een leuke manier terug bij de mensen te brengen. Ook onze vier laatste kandidates uit Haacht, Aarschot , Alken en Dilsen-Stokkem hebben nog enkele verassingen in petto.

Zondag 23 december kunt u nog eens al onze kandidaten ontmoeten en proeven van hun huisbereide boerderijproducten om 16u in Dilsen-Stokkem. Iedereen is welkom! 

Vergeet ook zeker niet te stemmen op jouw favoriet op onze Facebookpagina: Schoonste boerin van Vlaanderen.

Foto's van deze mediastunt vindt u terug in op onze facebookpagina.

Wordt vervolgd…

 

(CB)

 

Posted on december 21, 2012 | Permalink | Reacties (0)