« Karen Verplancke is Schoonste Boerin 2015-2016 | Hoofdmenu | Kandidates verkiezing 2017 - 2018 »

Wie het laarsje past… Kandidates gezocht voor verkiezing Schoonste Boerin van Vlaanderen

Vanaf november zouden we graag weer tien verse schone boerinnen op de wereld loslaten. Meld je daarom nu aan als kandidate voor de verkiezing van Schoonste Boerin van Vlaanderen 2017-2018. Naast de eer en het prestigieuze lint, kan de winnares rekenen op een mooi prijzenpakket.
 
Zaterdag 17 januari 2015 verkoos Vlaanderen voor de zesde keer de schoonste onder de boerinnen. Na een spectaculaire slotshow mocht melkveehoudster Karen Verplancke de titel in ontvangst nemen. Nu is de tijd bijna rijp om de scepter door te geven. De nieuwe winnares zal gedurende twee jaar de ambassadrice zijn van de Vlaamse land- en tuinbouwsector.
 
Over de verkiezing
Organisator Field Communication bedacht in 2002 dit initiatief om het clichébeeld van de hedendaagse boerin uit de wereld te helpen. Boerinnen zijn immers moderne, ondernemende vrouwen. En hun rol binnen het bedrijf mag niet worden onderschat.
 
Gelukkig is het beeld van de klompendragende boerin die over het erf marcheert al wat bijgeschaafd. Maar de boerenstiel blijft voor de meeste niet-landbouwers toch een ver-van-mijn-bedshow. En onbekend is onbemind. Daarom zoeken we via deze verkiezing een moderne boerin als spreekbuis om de boerenstiel te promoten.
Daarbij willen we ook de diversiteit in het Vlaamse landbouwlandschap in de kijker zetten want, dé landbouw, dé boerin bestaat niet. Dat blijkt alleen al uit de uiteenlopende profielen van de vorige zes winnaressen.
 
De Schoonste Boerin van Vlaanderen is geen klassieke missverkiezing. Hier draait het rond pure schoonheid. Spontaniteit, doortastendheid, mondigheid en een klare kijk op de land- en tuinbouwsector hebben, zijn de criteria die een rol spelen.
 
Kandidates
Elke boerin of boerendochter kan zich kandidaat stellen. Ook tuiniersters en tuindersdochters zijn meer dan welkom. De voorwaarde is dat je voltijds of deeltijds actief bent op een bedrijf.
We hanteren een minimumleeftijd van 18 jaar. Een bovengrens laten we bewust achterwege.
 
Het belangrijkste is dat de deelname voor alle kandidaten een aangename ervaring wordt. Laat je dus zeker niet afschrikken. Alle ex-finalisten zijn het over één ding eens: ze zouden het iedereen aanraden.
 
Elke Huysman, eerste ereboerin 2015-2016: “De verkiezing heeft mij zoveel nieuwe kansen geboden. Ik haalde een maximale verrijking voor mezelf en mijn bedrijf uit deze toffe ervaring.”
 
Cindy Declercq, Schoonste Boerin 2011-2012: “Ik draaide voltijds mee op het bedrijf, maar het was vooral mijn man die op de voorgrond trad. Dankzij de verkiezing stond ik plots in de belangstelling. Aanvankelijk was dat even wennen, maar het gaf me een fantastisch gevoel. Ik vond mezelf en mijn kwaliteiten echt terug in deze uitdaging. De vrouw achter de boerin werd weer zichtbaar.”
 
Neem deel
Is deze verkiezing jou op het lijf geschreven? Stuur dan een recente foto, jouw motivatie voor deelname, wat info over je job en je contactgegevens naar Field Communication, Schoonste Boerin van Vlaanderen, Sint-Pietersaalststraat 1, 9000 Gent.
 
Uiteraard kan dit ook via e-mail: nele.carlier@field.be.
 
Inschrijven kan tot en met vrijdag 30 september 2016. Nadien selecteert een vakkundige jury tien kandidaten.
 
Lancering
Midden oktober schieten we echt uit de startblokken. We stomen de tien ‘finale-boerinnen’ in stilte klaar voor hun Schoonste Boerinavontuur.
Half november stellen we de kandidates officieel voor aan de pers. In december en januari hebben we nog enkele stunts en proeven in petto.
 
De verkiezingsavond zelf vindt plaats op zaterdag 14 januari 2017 in Flanders Expo in het kader van Agriflanders, de grootste land- en tuinbouwbeurs van Vlaanderen.
 
 
Extra info
Bijkomende info rond deze verkiezing lees je op www.schoonsteboerin.be en op http://www.facebook.com/deschoonsteboerin of kan je vragen aan:
 
Sarah Dewitte – sarah.dewitte@field.be – 09 222 52 22 – 0499 10 29 47 
Nele Carlier – nele.carlier@field.be– 09 222 52 22 – 0472 83 37 98
 

Posted on oktober 5, 2016 | Permalink

Reacties