« Ellen Vaneynde is Schoonste Boerin van Vlaanderen 2013-2014 | Hoofdmenu | Ellen Vaneynde spreekt alle toekomstige schone boerinnen toe. Inschrijven voor de editie 2015-2016 kan nog t.e.m. 31 oktober! Niet twijfelen, maar inschrijven voor deze onvergetelijke ervaring! »

Wie zoekt, zal vinden…

Kandidates Schoonste Boerin

van Vlaanderen 2015-2016 gezocht.

  

Op 17 januari 2015 barst de strijd opnieuw los. Tien schone boerinnen dingen dan naar de felbegeerde titel tijdens de slotshow in Flanders Expo te Gent in het kader van Agriflanders.

De verkiezing is ondertussen aan haar zesde editie toe. Vlotheid, spontaniteit, présence, mondigheid en een klare kijk op de land- en tuinbouwsector hebben, zijn de criteria die een rol spelen in deze verkiezing. Bovendien leggen de boerinnen de dagen voordien ettelijke praktische proeven af, waaruit hun doorzettingsvermogen en gezond boerinnenverstand moet blijken.

De winnares zal gedurende twee jaar de rol van ambassadrice van de landbouwsector op zich nemen. Ellen Van Eynde, die haar taak afgelopen twee jaar met veel klasse en stijl vervulde, vertrouwt die avond haar lint toe aan één van de tien finalisten. De winnares mag na de verkiezing het imago van de land- en tuinbouwsector verder aanscherpen.

We roepen boerinnen die hun vrouwtje kunnen staan in deze mannenwereld op zich kandidaat te stellen voor de verkiezing van Schoonste Boerin van Vlaanderen 2015 - 2016. Naast de eer en het prestigieuze lint, kan de Schoonste Boerin ook rekenen op een mooi prijzenpakket.

Samenwerking met Trias

Dit jaar slaat de Schoonste Boerin verkiezing de handen in elkaar met Trias, de ontwikkelingsorganisatie van Boerenbond, Landelijke Gilden, KVLV en KLJ. Trias steunt twee miljoen ondernemende mensen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

Door de versterking van boeren- en ondernemersverenigingen krijgen de leden toegang tot professionele bedrijfsopleidingen, betaalbare microkredieten, rendabele afzetmarkten en een actieve belangenverdediging. Uniek is dat Trias de expertise en solidariteit van Vlaamse boeren en ondernemers integreert in zijn projecten voor het Zuiden.

Zowel voor ondernemende vrouwen uit ontwikkelingslanden als voor onze eigen boerinnen zou het een prachtervaring zijn mochten ze kennis kunnen maken met elkaars manier van werken, leven en ondernemen.

Kandidaturen

Elke boerin of boerendochter uit Vlaanderen kan zich kandidaat stellen. Ook tuiniersters en tuindersdochters zijn van harte welkom. Een minimumleeftijd van 18 jaar is wel vereist maar verder speelt leeftijd geen enkele rol. Nog een belangrijke voorwaarde is dat de kandidates echt actief zijn (voltijds of deeltijds) op hun bedrijf.

Geïnteresseerden sturen twee recente foto’s en een motivatiebrief voor hun deelname naar Field Communication, Schoonste Boerin van Vlaanderen 2015-2016, Sint-Annadreef 68B, 1020 Brussel.

Uiteraard kan dit ook via e-mail: info@field.be.

De kandidatuur bevat ook meer gedetailleerde informatie over het bedrijf waar ze werkzaam zijn en over de taken die ze daar vervullen.

Inschrijven kan tot en met 31 oktober 2014. Nadien selecteert een vakkundige jury tien kandidaten.

De verkiezingsavond zelf vindt plaats op zaterdag 17 januari 2015 in het forum van Flanders Expo ter gelegenheid van Agriflanders, de grootste land- en tuinbouwbeurs van Vlaanderen.

Field Communication

nele.carlier@field.be– 02 478 78 38 – 0472 833 798

sarah.dewitte@field.be – 02 478 78 38 – 0499 102 947 

Posted on juni 18, 2014 | Permalink

Reacties