« De Schoonste Boerinnen in de pers | Hoofdmenu | Het is bijna zover... »

De Schoonste Stedentocht

 

Schoonste Boerinnen doorkruisen Vlaanderen met tractor

JD

Nu de echte verkiezingsdag met rasse schreden dichterbij komt, zijn onze boerinnen volop bezig met campagne voeren. Dit doen ze in de vorm van een 9-stedentocht door Vlaanderen met een John Deere tractor. Elke boerin heeft de kans om zichzelf voor te stellen in haar dorp of gemeente. Ze startten in West-Vlaanderen  en eindigen  samen in de provincie Limburg. Naast het winnen van stemmen zetten de boerinnen hun schoonste inwoner(s) in de bloemetjes met enkele hapjes en drankjes van de eigen boerderij. 

West-Vlaanderen

Eierboerin Lynn uit Veurne toonde het publiek letterlijk waar alle producten vandaan komen. Iedereen kreeg een vol eierdoosje. Ze bracht ook een levensgrote kip mee die zorgde voor extra randanimatie. Voor Boerin Leen uit Oostkamp was dit het moment om enkele topics aan te halen die voor haar belangrijk waren. Zij verwende de mensen achter ’t Gezellletje, een organisatie voor kansarmen, met zelfgemaakte milkshakes.  Zij streeft naar ecologische landbouw die in harmonie is met de maatschappij.

Oost-Vlaanderen

Boerin Ria richtte zich voornamelijk tot de inwoners van Maldegem. Samen met de burgemeester informeerde zij haar dorpsgenoten over de landbouw in de buurt en verwende hen met broodjes met artisanale ham. Volgens Boerin Petra van Kaprijke is de verkiezing het ideale concept om eens te tonen welke topkwaliteit Vlaanderen te bieden heeft. Samen met Roger de Vlaeminck serveerde ze een gerecht met warme beenham en een ambachtelijke ijstaart als dessert.  Boerin Marinka van Olsene was dan weer blij dat ze dankzij de verkiezing de kans kreeg om de landbouw in Vlaanderen te promoten. Bovendien was het voor haar de uitgelezen kans om het Belgische witblauwe rundsvlees in de kijker te zetten. Iedereen die een Music for life badge droeg, kreeg van haar een lekker stukje vlees. 

Onze boerinnen streven er vooral naar om de landbouw op een leuke manier terug bij de mensen te brengen. Ook onze vier laatste kandidates uit Haacht, Aarschot , Alken en Dilsen-Stokkem hebben nog enkele verassingen in petto.

Zondag 23 december kunt u nog eens al onze kandidaten ontmoeten en proeven van hun huisbereide boerderijproducten om 16u in Dilsen-Stokkem. Iedereen is welkom! 

Vergeet ook zeker niet te stemmen op jouw favoriet op onze Facebookpagina: Schoonste boerin van Vlaanderen.

Foto's van deze mediastunt vindt u terug in op onze facebookpagina.

Wordt vervolgd…

 

(CB)

 

Posted on december 21, 2012 | Permalink

Reacties